Home » OV Fiets

Hoe werkt ov-fiets

 

De makkelijke huurfiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van uw reis. Als u per trein aankomt op het station, huurt u snel een OV-fiets om naar uw afspraak te fietsen. Bijvoorbeeld naar vrienden, familie, het museum of een zakelijke lunch. Met een OV-fietsabonnement stapt u bij ruim 250 huurlocaties over op een OV-fiets: op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

U bepaalt zelf uw vertrektijd en route, en komt precies waar u wilt zijn. U heeft de vrijheid om te gaan waar u wilt, want u heeft overal een fiets. Stap dus ook over op OV-fiets!

 

U kunt op verschillende locaties een OV-fiets huren. De OV-fietsen staan altijd klaar voor gebruik. Mocht er toch iets niet in orde zijn, dan kunt u de OV-fiets binnen 15 minuten kosteloos ruilen voor een ander exemplaar.

We raden u aan voor vertrek altijd even de verlichting en de bandenspanning te controleren. Het voorlicht schakelt u in met een draaiknop, de verlichting achter met een klein zwart knopje midden op het achterlicht. De banden kunnen eventueel in de stalling opgepompt worden.

Het zadel van de OV-fiets kunt u zelf hoger of lager plaatsen. U draait daarvoor de snelspanner los door deze eerst naar u toe te trekken en dan los te draaien. Vervolgens zet u het zadel op de goede hoogte en draait u de snelspanner weer vast. Druk ten slotte de snelspanner richting de zadelbuis, zodat u geen last hebt bij het fietsen.

Alle OV-fietsen zijn uitgerust met anti-lekbanden. De kans dat u een lekke band krijgt, is daarmee aanzienlijk verkleind. Mocht het toch gebeuren, breng de OV-fiets dan terug naar de fietsenstalling waar u deze heeft gehuurd. De band wordt daar gratis geplakt. Als u de band bij een andere fietsenmaker laat plakken, zijn de kosten voor uw eigen rekening.

 

 

OV-fiets samengevat

  • Snelle en gemakkelijke huurfiets
  • Landelijke formule met ruim 250 huurlocaties
  • Achteraf betalen per automatische incasso 

OV-fiets tarieven particulier per 1 januari 2017

 

Huur

OV-fiets, per keer, tot 24 uur € 3,85 Abonnement Er worden geen abonnementskosten gerekend. Ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens incasseert NS jaarlijks € 0,01.

Toeslagen

Na 72 uur huur OV-fiets, extra per periode van 24 uur € 5 Inleveren OV-fiets op andere dan oorspronkelijke huurlocatie € 10

Eigenrisico 

Verlies of diefstal sleutel van de OV-fiets € 20

Diefstal OV-fiets met proces-verbaal en sleuteltje € 50 Diefstal OV-fiets met

proces-verbaal zonder sleuteltje € 250

Schade OV-fiets als gevolg van onzorgvuldig gebruik herstelkosten

 

U kunt onze Klantenservice bereiken op telefoonnummer:

030 - 751 51 55

NS Klantenservice 
Afd. OV-fiets
Postbus 2572
3500 GN Utrecht